Udgivet i Velvære & Sundhed

5 gode råd til at passe godt på kroppen når du sidder meget ved computeren

Af Massagesæde.dk

Bruger du mange timer om dagen foran computeren? Hvis du har et kontorjob, arbejder hjemmefra eller er vild med at game foran computeren, så bruger du sikkert mange timer af din dag siddende i en kontorstol. Det kan i længden blive rigtig hårdt for kroppen at sidde ned og arbejde foran en skærm. For meget tid i en siddende position kan lede til både ryg og nakkeproblemer samt dårligt blodomløb og nedsat forbrænding.

Derfor er det vigtig at du tænker over din sundhed, hvordan du sidder ordentlig og får bevægelse ind i din hverdag, selvom du bruger meget tid ved computeren. Vi har her samlet 5 gode råd til, hvordan du kan passe bedst på dig selv og din krop på de lange dage foran skærmen.

1. Sid ordentlig

Ja, det er lettere sagt end gjort, men det er utrolig vigtig at du sidder ordentlig, når du arbejder foran computeren. Hvis du har problemer med din holdning, og ofte ender med at sidde foroverbøjet med krum ryg, ja, så kan det altså lede til ubehagelige problemer. I starten mærker man måske ikke til det, men en dårlig holdning kan ende med at forårsage alvorlige rygproblemer. For at undgå dette skal du tænke over, hvordan du bedst mulig skåner din krop, når du sidder i din stol.

Sørg først og fremmest for at sidde oprejst, ret nakken og sæt stolen i en højde, så computeren er lige fremfor dit ansigt, så du ikke skal bukke nakken for at se ordentlig. Dernæst skal du undgå at lægge dine ben over kors, da dette stopper blodcirkulationen og gør at benene falder i søvn. Husk også at skifte arbejdsposition i løbet af dagen. Flyt computerens position bordet, prøv at stå op og arbejd i lidt tid, ændre stillingen på din stol og husk at fjern hænderne fra tasterturet og læg dem ned i skødet i et par minutter.

2. Tag gode pauser

Selvom arbejdsdagen kræver mange timers koncentration foran skærmen, så er det alfa og omega for din sundhed at du får holdt nogle gode pauser. Det behøver ikke være det helt store marthon, som du skal ud på, men en gåtur ud i haven eller endda rundt i lejligheden i 10 minutter er godt for at strække benene og få gang i blodomløbet. Det kan også være du skal en tur ned på gulvet eller i sofaen og give kroppen en ordentlig strækketur.

Der findes rigelig af 5 minutters videoer på YouTube, hvor du lynhurtig kan få rystet gang i kroppen igen, hvis trætheden er begyndt at melde sig. Hvis du arbejder på et større projekt, og ikke føler du har tid til at holde pauser, kan du med fordel få hjælp i form af arbejdskraft, der udvikler software og så kan der komme et par ekstra hænder på projektet, mens du passer din fritid. Pauser i løbet af arbejdsdagen frisker op i krop og sind, og så giver det dig ny energi til at fortsætte arbejdsdagen.

3. Tænk over hvad du sidder på

Har du tænkt over om den stol du sidder i er god for din krop? En dårlig stol kan være rigtig hårdt for kroppen at sidde på i længere tid. Din kontorstol skal gerne støtte både din bagdel, lænd og ryggen, så du kan sidde behageligt i en god position. Mange kontorstole er designet til de lange arbejdsdage foran skærmen, og de kan også indstilles og tilpasset til netop din krop.

Derfor kan du gøre dig nogle overvejelser, og måske investere i en ny kontorstol, som passer bedre til din krop. Som tommelfingerregel skal sædedybden understøtte ca 2/3 af dine lår, stolen skal kunne give dig støtte i lænden og så skal den kunne hæves og sænkes i højden, så du sidder i god øjenhøjde med din skærm.

4. Husk at pas godt på benene

Mange timer foran computeren kan blive hårdt for bentøjet. Døjer du med uro i benene, ben der sover eller generel besvær med at finde en tilpas position til dine ben? Så kan det være en god ide at investere i en lille skammel eller stepbænk, som fødderne kan hvile på. Nogen synes det er rart at trille rundt med en mindre bold eller skumrulle under bordet, og på den måde kan man også få noget bevægelse ind i benene, så de ikke falder i søvn.

5. Stimuler kroppen med et massagesæde

Lange dage på kontorstolen er ikke altid super spændende, men man kan altid gøre det lidt mere luksus for sig selv. Der er rigtig mange gode fordele ved, at have et massagesæde, som man kan benytte i løbet af arbejdsdagen. For det første er det i sig selv lækkert med en omgang massage til de trætte muskler. Derudover er det med til at vække kroppens blodomløb og sørger for at man bliver mere vågen. Afslutningsvis er det en perfekt måde at komme af med stivhed og ømhed på i kroppen efter mange timer siddende foran computeren.

Find det du mangler på massagesæde.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 511 produkter fra mere end 24 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 543 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-22 08:50:58.

4
Produkttyper
511
Produkter
5
Brands
24
Forhandlere
543
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.