Udgivet i Velvære & Sundhed

Pas på din krop når du arbejder - 3 køb du kan overveje hvis du har bøvl med kroppen

Af Massagesæde.dk

Hvis din krop siger fra og værker en smule, så er du bestemt ikke alene om lige præcis dette problem. Særligt for stillesiddende arbejde er der en tendens til, at kroppen siger fra som følge af den manglende bevægelse og måske endda også en uhensigtsmæssig position i løbet af dagen. At lytte til din krops signaler er noget, du i den grad bør tage alvorligt, for den skal jo gerne holde sig resten af din tid, endda også når du ikke længere er på arbejdsmarkedet.  Der er heldigvis flere tiltag du kan gøre dig for at styrke kroppen og benytte hjælpemidler til en bedre position i den siddende stilling.

Se med her og få mere information omkring hvad du selv kan gøre for at passe bedre på din siddende krop og bliv klogere på, hvilke hjælpemidler der vil kunne være med til, at gøre den helt store forskel som eksempelvis en guide til valg af siddepudde her.

Inaktivt arbejde

Der er mange her i landet der har opgaver på arbejdspladsen der kræver, at der er stillesiddende positioner og fastlåste stillinger  i mange timer i løbet af en dag. Der er mange kontorstillinger eksempelvis, hvor kroppen ikke er helt lige så aktiv som den egentlig er tiltænkt til at være det og det er ikke unormalt, at der efter en lang arbejdsdag, hvor du har fået noget for hånden, egentlig mest har lyst til, at ligge dig afslappende hjemme i sofaen for at nyde resten af dagen med familien eventuelt.

Stillesiddende arbejde i tal

Har du et stille siddende job i hverdagen, så er du bestemt ikke alene. I en undersøgelse foretaget af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø anslået ved rapporten Arbejdsmiljø og Helbred fra 2018, at op i mod 40 % af de beskæftigede danskere har et stillesiddende og forholdsvist inaktive arbejdsopgaver.

I hvert tilfælde i mere end en fjerdedel af dagen. Kigger man lidt nærmere på, hvad danskerne ud over arbejde bruger deres tid på, så ses det ifølge en rapport fra Syddansk Universitet, at mere end 40 % af danskerne er inaktive i deres aktiviteter mere end 10 timer om dagen, hvilket dog er fordel på både arbejde og fritid.

Melker Johansson der har været med inde over undersøgelsen fra Syddansk Universitet mener, at det kan have store konsekvenser at sidde stille i så mange timer i løbet af et døgn. Det er konsekvenser der både vil have betydning for den enkeltes velvære, men også helt generelt i forhold til sundhed og helbredsproblemer der kan følge med som følge af den udbredte inaktivitet.

Tiltag i hverdagen

Tag cyklen på job

Måske tænker du, at det kan være lidt svært, at have tid til aktiviteter udenfor arbejdstiden. En af de tiltag du dog kan overveje er, om du kan gå, cykle eller løbe på arbejde i stedet for at tage bilen? Det er i hvert tilfælde en oplagt mulighed for at få pulsen op og gang i kroppen samtidig med, at det har vist sig at give en del mere energi i løbet af dagen, uanset om du er stillesiddende på arbejdspladsen eller ej.

Bevæg dig i pausen

Det er slet ikke sikkert, at du har et arbejde der tillader, at du kan være mere aktiv i løbet af dagen. Det er dog essentielt, hvis du skal have det bedre i din værkende krop, at du sørger for at variere dine stillinger og måske endda også bevæge kroppen en smule mere end hvad du er vant til. At sørge for, at du ikke bliver siddende på din arbejdsstol i pauserne, men i stedet kommer ud og får noget bevægelse, eventuelt i den friske luft, kan gøre en ret stor forskel for din krop.

Varierende arbejdsstilling

At variere dine arbejdsstillinger i løbet af dagen er essentielt for, at din krop ikke låser sig fast i den samme stilling i flere timer. Er du kontor arbejdende, så kan det være en idé at sørge for et arbejdsbord der kan hæves os sænkes således, at du kan skifte mellem at sidde ned og stå op. Det vil også samtidig give lidt mere styrke til dine ben, der eventuelt ikke bevæger sig meget når du sidder ned og særligt er inaktive i løbet af dagen fra en kontorstol.

Hjælpemidler til arbejdspladsen

Der er heldigvis, foruden tiltag, hjælpemidler der kan gøre, at du opnår en lidt større komfort til din krop i løbet af arbejdsdagen. Der er mange der har forsøgt at finde frem til de helt rette løsninger, men her under finder du i hvert tilfælde nogle af dem der virker og som du kan mærke gør en forskel, hvis du er en af dem der har stillesiddende arbejdsopgaver.

Siddepude

Du kan supplere din arbejdsstol med et ekstra sæde eller pude der giver dig den rette støtte og komfort. En siddepude Der findes skråpuder, runde puder, bløde og hårde siddepuder som du kan vælge til din arbejdsstol. Det vigtigste er her, at du finder den der giver dig den største komfort og støtte ud fra din krop samt det øvrige udstyr.

At prøve nogle forskellige kan derfor være aktuelt indtil du er kommet frem til den helt rette siddepude i dit tilfælde. Med den rette siddepude vil du undgå at blive låst sammen i ryggen og øge den blodgennemstrømning der er nødvendig for en krop i balance.

Balancebræt

Ergoterapeuterne anbefaler i høj grad, at du også gerne sørger for, at stå op i løbet af din dag på kontoret. I denne forbindelse kan det være aktuelt at anskaffe sig et balancebræt. Her er der tale om et rundt bræt, med en buet underside, som du kan stå på for at træne din balance. Balancen har stor betydning for kroppens vågenhed og kan faktisk give dig en del mere bevægelse mens du arbejder. Samtidig vil du med et balancebræt også styrke de muskler du har i både ankler, ben, lænd og delvist også ryggen.

Ergonomisk fodstøtte

Der er gode grunde til, at gå op i det udstyr du har på din plads på det stillesiddende arbejde. Det skal gerne være ergonomisk udformet, så det kropsligt ikke slider mere end højest nødvendigt og samtidig også gerne være tilpasset lige præcis dig. ergonomisk bord, ergonomisk stol og udstyr på skrivebordet er nogle af de steder, hvor du kan sørge for ergonomisk udformede og tilpassede remedier. Du kan dog også lige toppe ergonomien ved en ergonomisk fodstøtte der sikrer, at din ben position er optimal og bevægelig under arbejdet.

Find det du mangler på massagesæde.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 511 produkter fra mere end 24 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 543 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-13 09:03:10.

4
Produkttyper
511
Produkter
4
Brands
24
Forhandlere
543
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.