Hvilken lænestol skal der stå i stuen for at sikre perfekt afslapning? Her er 5 gode bud

Hvis man har meget plads i sin stue kan det være rart med nogle ekstra siddepladser. Derfor kan det være en ide at få sig en lænestol. Men hvilken en vil være den helt perfekte til netop dig? Her kommer nogle forslag til hvilken stil du kan gå efter.

Den klassiske læder lænestol

Det kan være forskelligt hvilket billede af en lænestol i læder du ser for dit indre blik nu. Selvom læder lænestole har set forskellige ud op igennem tiden, så har de noget tidsløst over sig. Netop derfor kan det stadig se super flot ud når man har sine bedsteforældres gamle lænestol stående i et ellers moderne hjem.

Hvis du virkelig godt kunne tænke dig en gammel læder lænestol, så kan det være en ide at besøge nogle genbrugsbutikker. Her kan man nogle gange være heldig. 

En lænestol i læder er ikke bare behagelige at sidde i, den er samtidig også nem at holde ren og pæn. Hvis man husker at give den olie med jævne mellemrum, vil man nemlig nemt kunne tørre den af hvis man spilder på den. Helt uden risiko for pletter efterfølgende. Derfor er det en god stol at vælge hvis man ofte vil komme til at spise eller drikke mens man sidder i den. 

Bløde lænestole med stofbetræk

Der findes også rigtig mange dejlige bløde lænestole. Nogle er i velour andre er helt plyssede i det. Uanset hvilken stil du er til, så er de behagelige at sidde i. Sådanne former for lænestole bidrager ofte med varme og hygge til din indretning. 

Du kan eksempelvis købe lænestolen Lille Petra hos Andlight. Den skaber en hel masse hygge og er varm og behagelige at sidde i. 

En anden fordel kan være at det nogle gange er nemmere at ombetrække hynderne til nogle lænestole lavet i stof. På den måde kan man ændre mønsteret eller farven skulle man en dag blive træt af det oprindelige betræk. Det kræver dog aftagelige hynder eller at du får fat i en professionel møbelpolstre. 

Designer lænestolen 

En lænestol kan også være mere end blot endnu et dejligt sted at sidde i stuen. Det kan også være sit eget kunstværk. Hvis man begynder at kigge på designer lænestole så findes der nogle utrolig smukke og næsten skulpturelle lænestole. Sådan et køb kan dermed både være praktisk og en smuk del af ens indretning. 

Den nordiske lænestol

I og med at mange danskere indretter sig efter den nordiske stil, altså med lyse farver og naturlige materialer. Så kan det være en ide at finde en lænestol der matcher denne form for indretning. Her kan man vælge at gå efter lyse træsorter, samt eventuel et flettet sæde.

En lænestol i nordisk stil kan sagtens indeholder elementer af stof eller læder, men skal helst holdes i de lyse farver. Derudover vil designet ofte syne let frem for bombastisk og tung. 

Massagestolen

For nogle er rendyrket afslapning lig med massage. Fordi massage kan være med til at løsne en op, så man nemmere kan give slip på dagens stress og spændinger. Bagefter vil man være langt mere afslappet og endelig kunne nyde den fritid man har foran sig, uanset hvad dagen har budt på indtil nu. Derfor kan den perfekte lænestol i stuen godt være en massagestol. Hvis målet er optimal afslapning må man gå efter de metoder der giver en denne følelse. 

Menu
Top