Udgivet i Velvære & Sundhed

Få ro på kroppen efter hård fysisk træning - 5 stykker udstyr du kan bruge

Af Massagesæde.dk

Fysisk træning er godt for både krop og sind, men følelsen af velvære kan hurtigt blive erstattet af uro i kroppen, hvis der ikke efterfølgende tages hånd om musklerne. Oplever du ubehag eller rastløshed efter hård fysisk træning? Så kan du her blive klogere på 5 stykker udstyr, der kan hjælpe dig med at få roen tilbage.

Et massagesæde

Når du træner, nedbryder du i bund og grund dine muskler, og hele genopbyggelsesprocessen kan give uro i kroppen. Måske oplever du en ubehagelig sitren i dine muskler efter hård træning, der gør dig rastløs og ude af stand til at finde hvile. Det kan derfor være en god idé at investere i godt restitutionsudstyr , som hurtigere kan hjælpe din krops velvære tilbage.

En omgang massage kan have god en effekt på uro og bevægelighed i musklerne, men det er de færreste, der har tid eller råd til jævnligt at svinge forbi en massageklinik. Heldigvis kan du nemt give dig selv en god massage, f.eks. ved hjælp af et massagesæde.

Med et massagesæde kan du forvandle enhver stol til en dejlig massagestol, som kan masserer dig, lige når du har brug for det. En stor fordel ved et massagesæde er, at det kan nå ind til ømme punkter, som det kan være svært for mere traditionelt massageudstyr at få fat på. Lad de indbyggede massagehoveder og sensorer løsne op for spændinger og give dig roen tilbage i kroppen.

En massagemåtte

I samme boldgade som massagesædet er massagemåtterne. De fås i forskellige udgaver og designs, hvoraf nogle af måtterne er udstyret med små pigge, som du kan hvile eller endda sove på, mens andre giver varme og egentlig massage.

Især pigmåtterne er gode til at rense din krop for blokader og affaldsstoffer samt at øge dit blodomløb. Denne behandlingsform hedder akupressurmassage. Du vil kunne mærke blodet suse ud til din hud, hvilket giver en dejlig varme og ro i kroppen. Samtidig udskiller din hjerne endorfiner, som også er rigtig godt for dit generelle ve og vel.

Stor effekt uden at du skal gøre noget

I princippet giver pigmåtter mange af de samme positive effekter som øvrigt massageudstyr, men forskellen er, at du ikke behøver at foretage dig noget, og at dine muskler ikke bliver trykket. Alt, du skal gøre for at mærke de gode egenskaber, er at sidde, ligge eller stå på måtten.

Den første gang du afprøver måtten, kan du godt føle dig anspændt i kroppen, da du ikke ved, hvad du skal forvente dig. Du skal dog ikke være bange for, at piggene går gennem din hud, de er nemlig ikke skarpe.

Nogle oplever, at det gør en lille smule ondt i starten, men efter omkring 5 minutter vil din hud vænne sig til følelsen af piggene, hvorefter måttens kvaliteter begynder at træde i kraft.

En massagepistol

Et tredje massageprodukt til ømme muskler er massagepistolen. Dette redskab er en nyere form for massageapparat, der hjælper dig af med uro i musklerne ved at give dig en dybdegående massage. Især atleter bruger massagepistoler både før og efter træning, men de er bestemt også yderst nyttige for den almene sportsudøver.

Det gode ved en massagepistol er, at du får mulighed for selv at massere områder, som det normalt er meget vanskeligt at nå. Massagepistolen påvirker de enkelte muskelfibre ved at give hyppige stød, hvilket hjælper på stramme og ømme muskler. Derudover øger behandlingen dit blodomløb, som hjælper til at rense blodet helt ud i huden.

Du bør blot lade pistolens hoved glide langsomt hen over de muskler, du ønsker masseret. Supplerer du massagepistolen med udstrækning, vil du kunne mærke en rigtig god effekt på uroen i din krop.

En foam roller

Når dine muskler er ømme og trætte efter hård træning, kan du også overveje at bruge lidt tid i selskab med en foam roller. Det aflange træningsredskab med en overflade af hård gummi har en lang række anvendelsesmuligheder og fordele.

I princippet bruger du en foam roller ved at hvile oven på den. Døjer du f.eks. med ømhed i den nederste del af ryggen eller i lårmusklerne, så skal du placere den disse steder. Derefter handler det om at rulle frem og tilbage. Når du ruller, vil du hurtigt kunne mærke de steder på kroppen, hvor du har problemer, hvilket gør foam rolleren til et fantastisk redskab til en dybere og mere koncentreret massage af disse områder.

Har du aldrig benyttet dig af en foam roller før, eller behøver du blot en blid massage til at få ro på kroppen, bør du vælge en model uden felter eller dupper. Ønsker du derimod en mere dybdegående massage, er dupper og felter med forskellig hårdhed et godt valg for dig.

Recovery boots

Recovery boots, vacuum støvler, restitutionsstøvler, kompressionsstøvler - kært barn har mange navne. Disse støvler er effektive til både sportsrelaterede formål samt forskellige helbredsmæssige udfordringer, såsom uro i benene og gigtsmerter. Kæmper du med nogle af disse problemstillinger, er recovery boots en let og smertefri måde til at lindre og forbedre dem på.

Alt, du skal gøre, er at påføre dig støvlerne, vælge den behandling, du ønsker, læne dig tilbage og lade maskinen gøre resten for dig. Ved hjælp af kompression tvinger støvlerne venøs væske tilbage, hvormed blodgennemstrømningen øges. Altså hjælper de din krop med at udskille affaldsstoffer samt at erstatte disse med ilt og næring.

Super effektiv restitution

Recovery boots ligger i den dyre ende af skalaen, men du får også en super effektiv restitution. Det siges, at blot 20 minutters behandling i støvlerne kan svare til helt op til 48 timers passiv restitution. Restitutionsprocessen med disse støvler foregår altså med en langt højere hastighed sammenlignet med den naturlige proces.

Prøv dig frem og mærk efter, hvilket udstyr der giver dig den bedste effekt.

Find det du mangler på massagesæde.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 511 produkter fra mere end 24 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 543 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-13 09:03:10.

4
Produkttyper
511
Produkter
4
Brands
24
Forhandlere
543
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.